Mum Talk cu Oana Hagiescu

Dacă mă întrebai acum ceva vreme cine sunt, aș fi zis că sunt producător de știri la PRO TV, dar între timp a apărut Alexa și viața mea s-a schimbat radical. Pentru că eu m-am schimbat profund!  


Sunt Oana Hagiescu. Sunt mama unei fetițe minunate, Alexa. Sunt om de comunicare. Sunt freelancer, jurnalist digital, blogger, content writer. Sunt pasionată de cărți și fotografie. Sunt o călătoare pătimașă. Sunt un om care învață în fiecare zi și care se descoperă în fiecare secundă, care își testează puterile și cunoștințele cu fiecare proiect. Și mai sunt un Pește visător, cu ascendent în Scorpion bătăios.


Mum talk cu Oana Hagiescu
 • Ce îți plăcea să faci înainte să devii mamă?

Îmi plăcea să călătoresc și cum împart această pasiune cu soțul meu, Dragoș, descopeream împreună locuri noi. Citeam, făceam fotografii și mă bucuram de liniștea căminului nostru.

 • Ce-ți place să faci acum?

Îmi plac în continuare călătoriile, doar că nu mai sunt la fel de spontane. Nu plecăm doar noi doi, deci este nevoie de mai multă pregătire și mai multe bagaje.

Iubesc să citesc, dar majoritatea cărților sunt acum pentru copii sau de parenting.

Fac fotografii și acum, iar telefonul meu este plin cu fotografii cu Alexa. Ca orice telefon de mamă.

Cu siguranță apreciez și mai mult liniștea, pentru că acum este atât de rară. 😀

În general mi-am păstrat marile pasiuni, dar le adaptez noii vieți, în trei.

 • De cât timp ești mamă?

În sufletul meu, sunt mamă dintotdeauna. Mi-am dorit foarte tare un copil, cred că de pe la 20 de ani. Am exersat puțin rolul cu nepoata mea, Andreea. Iar Alexa a venit acum 4 ani și am devenit mamă cu acte în regulă.

 • Enumeră 3 lucruri pe care le-ai introdus în rutina zilnică și la care nu ai renunța sub nicio formă.

Nu aș renunța la povestea de seară. O să vină și vremea când Alexa va citi singură, dar până atunci cititul împreună este momentul nostru de drăgăleală.

Nu aș renunța la scris. Am laptopul prin preajmă chiar și în concediu, iar în telefon scriu tot felul de schițe pentru articole și proiecte.

Nu aș renunța la discuțiile cu grupul meu de fete. Sunt norocoasă să am alături un grup de femei care sunt o adevărată inspirație. Râdem și plângem împreună, ne motivăm și știu că întotdeauna găsesc acolo o vorbă bună și un gând pozitiv.

 • Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de la mama ta?

Mama mea ne-a crescut singură pe mine și pe fratele meu. Valoarea cea mai de preț pentru ea este familia. Și eu sunt “vulturoaică” atunci când vine vorba de familia mea.

Mă frământ să rezolv treburile, să găsesc soluții, așa cum făcea și ea când eram noi mici.

 • Cea mai plăcută experiență de parenting? (din viața de mamă, parcă sună mai bine)

Sunt topită după râsul ei molipsitor. Iubesc momentele când mă cuprinde cu mânuțele de după gât, mă strânge în brațe și îmi spune la ureche “te iubesc”. Sau când stăm îmbrățișați cu toții și facem “sandviș de copil”.

 • Cea mai neplăcută experiență de parenting?

Prima noapte după naștere. Am născut seara și pentru că nu a respirat bine la început, Alexa a avut nevoie de oxigen în acea primă noapte. Timp în care nimeni nu mi-a spus nimic despre starea ei. Până dimineața următoare când a venit doctorul meu, care este un om minunat, am trecut prin toate stările și prin toate fricile. A fost cea mai îngrozitoare noapte din viața mea.

 • Aplicația preferată pentru copii?

Nu avem o aplicație preferată, pentru că nu folosim foarte multe. Apelăm câteodată la youtube pentru desene animate și avem Chick Learn English.

 • Aplicația ta preferată?

Facebook. Pentru distracție și pentru muncă. Și am descoperit FamilyWall, care a schimbat modul în care ne organizăm în familie. 

 • Obiectul din bucătărie care te ajută cel mai mult cu copii?

Bancul de lucru. Stă cu mine sus pe bancul de lucru și mă ajută la gătit (a se citi mă încurcă). Ronțăie legume în timp ce gătesc sau facem împreună prăjituri, bate ouă, amestecă făină. Când era mică m-a ajutat enorm aparatul de gătit cu aburi și blender de la Philips Avent.

 • Mama must have? (creme/parfum/candels ceai masaj whatever)

Se găsește de cumpărat undeva răbdare? Dați-mi două tone! J

Dacă vorbim de ceva palpabil, must have în perioada aceasta este dezinfectantul. Pentru mame cu atât mai mult. Aș adăuga o cremă bună de față și un anticearcăn magic. Pentru că pe fețele mamelor se citesc toate grijile și nopțile nedormite. Deci chiar trebuie să fie magic.

 • Cum gestionați noua realitate “work from home” și “școala/grădința online”?

La noi grădinița online a fost un fiasco, în sensul că, deși aveau întâlniri zilnice, Alexa nu voia deloc să intre pe Zoom cu colegii. Nu am forțat-o și am făcut activități în parc, pe păturică la umbra unei sălcii.

Eu am norocul să fiu freelancer și în perioada aceasta am luat proiecte cât să le pot duce la capăt. Îmi organizam programul în așa fel încât să reușesc să și scriu, dar să am timp și pentru Alexa. Și aici vorbim despre scris la ore mici în noapte și, din nou, machiaj miraculos 😀

Acum a început grădinița și brusc am mult mai mult timp pentru proiecte și scris.

“The best friend advice” pe care l-ai oferi unei alte mame.

Viața de mamă este un adevărat roller coaster de emoții. Sfatul meu pentru orice mamă ar fi să aibă răbdare cu ea, să nu pună presiune pe ea!

I-aș mai recomanda să nu facă paralele între copilul ei și alți copii. Celebrele comparații care ne umplu de frustrări și temeri.

Și i-aș spune: “Ești extraordinară, ești mamă!”.

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_fzdh"]
Hai și tu în comunitatea noastră!