Mum Talk cu Cristina Oțel

Etichetele mele ar spune că sunt mamă, soție, antreprenor, trainer și coach, creator de conținut. Dacă le las pe toate la o parte, sunt un om cald, blând, iubitor de frumos și care învață mereu.

Etichetele mele ar spune că sunt mamă, soție, antreprenor, trainer și coach, creator de conținut. Dacă le las pe toate la o parte, sunt un om cald, blând, iubitor de frumos și care învață mereu.
 • Ce -ți plăcea să faci înainte să ai devii mamă?

Să călătoresc, să citesc, să dansez. Nimic special. 😊

 • Ce-ți place să faci acum ?

Aceleași lucruri. Călătoriile în doi îmi lipsesc. Sunt 7 ani de când nu am fost plecați fără copii. În plus, aș adăuga că iubesc ceea ce fac din punct de vedere profesional.

 • De cât timp ești mamă?

De 9 ani și 3 luni sunt mama. De 4.5 ani sunt mama de doi. Încă învăț de la ei în fiecare zi să fiu mama de care au nevoie.

 • Enumeră 3 lucruri pe care le- ai introdus în rutina zilnică și la care nu ai renunța sub nicio formă.

O oră fără telefon când mă trezesc, meditația și mișcarea. Fac parte din ritualul meu de dimineață și e ca un fel de armură care mă ajută să fac față la tot ce apare peste zi.

 • Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai invățat de la mama ta?

niciodată nu e prea târziu să îți creezi o viață pe care să o iubești. Că poți învăța orice dacă îți dorești suficient de tare și depui efortul necesar. Și să îmi cresc copiii cu iubire și blândețe.

 • Cea mai placută experiență de parenting?

Hmmm. Nu au fost plăcute, dar au fost cu adevărat speciale nașterile lor și prima oară când i-am ținut în brațe pe Alex și Sara. Îmi amintesc totul perfect și azi. Altfel, mă bucur să îi văd bucuroși, curioși. Iar când primesc îmbrățișări și declarații de iubire de la ei, mă topesc.

 • Cea mai neplacută experiență din viața de părinte?

Probabil accidentările lor. Îmi amintesc și acum când m-a sunat bona să îmi spună că Alex și-a spart capul. A fost prima accidentare serioasă. Avantajul e că zilele trecute, când Sara și-a spart bărbia într-o seară, i-am lipit copci singură. Cu toate astea, nu îmi place să îi văd că suferă.

 • Aplicația ta preferată?

Am mai multe. Aplicațiile pentru meditații (Headspace sau Insight Timer) și cele de ascultat podcast-uri (Spotify, Google Podcasts).

 • Obiectul din bucatarie care te ajuta cel mai mult cu copii?

Am avut o dezbatere faină cu Alex, pe tema asta. Eu am zis blender, pentru că m-am gândit la toate supele cremă pe care ei le iubesc. El a zis sertarul cu ”ronțănele”. 😊

 • Mama must have?

Timp pentru ea. În care poate face orice are nevoie și îi face plăcere.

 • Cum gestionați noua realitate “work from home” și “școala/grădinița online”?

Cu multă răbdare, team work și planificare la nivel de săptămână. E singurul mod în care reușim să ne ocupăm și de copii și de casă și de noi. Asta nu înseamnă că totul merge strună, mai ales în perioada asta în care nivelul de incertitudine e crescut, dar e ceva care pentru noi funcționează bine.

 • “The best friend advice” pe care l-ai oferi unei alte mame.

Să se pună pe lista priorităților ei și să nu își neglijeze nevoile.

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_fzdh"]
Hai și tu în comunitatea noastră!