Jocuri pentru stimularea creierului copilului tău
după folosirea ecranelor

  Descarcă lista de jocuri pentru a-l scoate pe cel mic din “vraja ecranelor”

Studiile arată că, atunci când copilul te simte aproape, creierul lui formează căi neuronale  necesare pentru învățare, memorie, gândire.

Sentimentul de conectare profundă ajută copilul să-și dezvolte inteligența și să-și folosească inteligența de care deja dispune.

Atunci când copilul se simte conectat și protejat, sistemul său limbic poate îndeplini o funcție extrem de importantă: coordonarea comunicării dintre toate părțile creierului.

De aceea, atunci când copilul este conectat, el va colabora mult mai bine cu persoanele din jur și  se va concentra mai bine pe o activitate ce îl interesează. Această conectare va sta la baza păstrării armoniei în familie, a înțelegerii și a colaborării.

Atunci când copilul petrece un timp îndelungat la televizor, tabletă sau telefon, sentimentul de conectare se pierde.

Probleme în astfel de momente apar ca urmare a structurii creierului nostru. Cortexul prefrontal se închide. Copilul pur și simplu nu mai poate gândi. El nu poate să reacționeze cu calm și eficient la situația cu care se confruntă.

Așa apar accesele de furie, agresivitatea și comportamentele inadecvate cu care ne confruntăm adesea atunci când le cerem copiilor să închidă tableta , telefonul sau televizorul.

Când copilul are acest tip de comportament, se luptă cu o dificultate care îl destabilizează la fel de mult ca o fractură. 

Descarcă lista de jocuri aici

Copilul care are un picior fracturat nu poate merge sau alerga până când piciorul nu este pus în ghips și vindecat.

Copilul al cărui sentiment de conectare este frânt, pierde capacitatea de a-și controla impulsurile și memoria pe termen scurt. Nu-și dorește să se poarte urât. Nu încearcă să te manipuleze în așa fel încât să-i oferi lucrul după care plânge. Ar prefera de o mie de ori să fie liniștit și cooperant, însă intregul său sistem este tulburat atunci când își pierde sentimentul de conectare.

Jocurile pe care le vom propune vor ajuta la refacerea conectării cu copilul ceea ce va ajuta creierul să devină mai integrat, astfel încât să-și poată folosi resursele mentale la capacitate maximă. Aceste jocuri vor permite copilului să folosească împreună ambele emisfere ajutându-l astfel să-și dezvolte toate părțile creierului și să le integreze.

Pe scurt, aceste jocuri îl vor ajuta pe copilul tău să fie mai receptiv la mesajele tale atunci imediat după ce închide ecranul și să colaboreze cu tine și cu cei din jur.

Descarcă lista de jocuri aici